Nutriční hodnoty
Energetická hodnota 57 kcal
Bílkoviny 0,74
Sacharidy 12 g
Tuky 0,33 g
- Nasycené mastné kyseliny 0,03 g
- Trans mastné kyseliny 0 g
- Mononenasycené 0,05 G
- Polynenasycené 0,15
- Cholesterol 0 mg
Vláknina 2 g
Sůl 0 g
Voda 84 g
Vápník 6 mg
Recept na borůvkové lívance
Suroviny
200 g hladké mouky
2PL kypřícího prášku
Špetka soli
1 vejce
300 ml mléka
1 PL rozpuštěného másla
Borůvky
Olej na smažení
Postup
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl, přidejte mléko, vejce a vše důkladně prošlehejte. Postupně metličkou zašlehejte rozpuštěné máslo, poté opatrně vmíchejte borůvky.
Rozehřejte pánev na smažení, přidejte trochu oleje a naběračkou vlijte trochu těsta a vytvořte placku. Smažte do zlatova a poté obraťte. Jakmile budou lívance hotové, vyndejte je a nechte chvilku na papírové utěrce.
Poté vložte na talíř a pokapejte medem nebo javorovým sirupem a posypejte borůvkami.